9 Ekim 2016 Pazar

Tek Gözlü Alageyik Masalı



Tek Gözlü Alageyik

Avcılar bir gün ava çıkmış. Avcılar gördüğü geyiğe ok atmaya başladı. Nihayetinde avcıların attığı oklardan biri güzel bir alageyiğin gözüne geldi. Ve onun gözünü çıkardı. Böylece alageyiğin tek gözü kaldı. Sonra bir gün bir deniz kıyısına vardı, otlamaya başladı. Bir yandan da can korkusu yüreğinde kıpır kıpır oldu. Alageyik daha sonra:

 - En iyisi dedi. Tek gözümü karadan yana çevireyim,üstelik çok dikkatli olayım. Belki avcılar falan gelir de onları göremem sonra. Hem denizden adama bir kötülük gelmez. Kör gözümü de ondan yana veririm olur biter.

 Alageyik bu dediğini bir güzel yaptı. Sonra başladı otlamaya.Derken denizde bir sandal belirdi, içinde de bir sürü adam geyiği görür görmez hemen okla yaylarına davrandılar,tek gözlü geyiği gafil avlayıp vurdular. Alageyik oku yedi sonra hemen yere yıkılıverdi.

 - Ah ah dedi ölürken Ne umdum ne buldum. Kara tehlikeli deniz güvenliydi güya. Ama ölüm denizden çıkageldi. Her zaman beklenen olmaz. Bir şeyin güvenli olduğunu sanırız. Oysa güvenilir çıkar, iyi sanırız kötü çıkar. Onun için her zaman temkinli olmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder